3 GODE GRUNDE
TIL AT BLIVE
SALGSTRAINEE

  • Du får unik viden om B2B-salg, kommunikation,
    markedsføring og indkøb

  • Du får en eksamen på akademiniveau i faget
    ”Grundlæggende salg og salgspsykologi” (10 ECTS-point)

  • Du får ekspertviden om de produkter, vi sælger i Bygma

Så vi mener det, når vi siger, at du får en stærk uddannelse indenfor salg.

Læs mere om uddannelsen

Om uddannelsen

Som salgstrainee foregår din uddannelse på Business College Syd. Selve uddannelsen varer 2 år og veksler mellem praktik og skoleperioder. Uddannelsen er en handelsuddannelse med speciale i salg med retning trælast eller værktøj.

I skoleperioderne er blandt andet salg, indkøb, markedsføring og kommunikation på skemaet. Du får også gennem skoleperioderne et grundlæggende kendskab til de produkter, vi sælger i Bygma.

I forløbet tager du en eksamen på akademiniveau i faget ”Grundlæggende salg og salgspsykologi”, som giver dig 10 ECTS point.

Adgangskrav

Du skal have bestået EUX, EUD, HHX, STX eller HTX samt eventuelt et ekstra skoleforløb, inden du starter.

Bygma-mentor

Under din uddannelse får du en personlig Bygma-mentor, som følger dig under hele din uddannelse. Vi sørger også for, at dine opgaver så vidt muligt bliver tilpasset dine ønsker og evner.

Introduktionskursus

Du starter på vores introduktionskursus, som holdes for alle nye Bygma elever på tværs af uddannelsesretninger. Kurset er med til at styrke sammenholdet blandt vores elever og trainees og giver dig samtidig en introduktion til Bygma og dit uddannelsesforløb.

Se en video fra vores introduktionskursus og hør hvad Bygma kan tilbyde dig.

Hvad laver en salgstrainee?

Som salgstrainee hos os bliver du uddannet i enten en salgsafdeling eller en proff- eller byggecenterbutik – afhængigt af hvilken Bygma forretning du bliver ansat i.

Salgstrainee i salgsafdelingen

Som salgstrainee i salgsafdelingen bliver du specialiseret i salg og service til erhvervskunder (B2B). Du lærer at rådgive professionelt når kunderne ringer og bestiller materialer til alt fra køkkenrenovering til opførelsen af et nyt supersygehus. Din uddannelsesretning har speciale i træ og byggematerialer.

I salgsafdelingen regner vi ud, hvor mange tagsten, spær, døre eller vinduer, kunden skal bruge. Vi finder en attraktiv pris og sikrer i samarbejde med logistikken, at varerne kan leveres til rette tid og sted.

Salgstrainee i proff- og byggecenterbutik

Som salgstrainee i proff- og byggecenterbutik får du indgående kendskab til vores produkter. Det er nemlig dig, der skal servicere vores kunder, så de altid får de bedste løsninger. Din uddannelsesretning har speciale i værktøj og maskiner. I løbet af uddannelsen lærer du at rådgive og sælge.

Du sørger for, at butikken fremstår professionel og salgsklar, og du får medansvar for varebestilling, klargøring af kampagner og udregning af større tilbud.

Mød dine nye kollegaer

Se profilerne og hør hvorfor de elsker deres forskellige job i Bygma

Mød Sebastian

Tidligere salgstrainee i Bygma Hvalsø

Mød Mikkel

Tidligere salgstrainee i Bygma Århus

Mød Julie

Tidligere salgstrainee i Bygma Odense

STARTEN PÅ NOGET STORT

Drømmer du om en alsidig og spændende karriere, så søg ind som salgstrainee i Bygma.

Ansøg nu

Karrieremuligheder

Når du er færdiguddannet, står du med efterspurgte og anerkendte kompetencer. Vi uddanner trainees med det mål at beskæftige dem i udfordrende og spændende job i Bygma koncernen.

Som salgstrainee har du mulighed for en fremtid som sælger, enten internt i en af vores forretninger eller som kørende sælger, butikschef, salgschef eller måske direktør for en af forretningerne. Vi er kendt for at passe på vores medarbejdere, og på grund af vores størrelse har vi ressourcerne til at efteruddanne og videreudvikle dig.

Udvikling og efteruddannelse

I Bygma sætter vi fokus på din udvikling. Har du lysten og ambitionerne garanterer vi, at vi vil støtte op om din udvikling og efteruddanne dig. Vi har vores eget akademi – Bygma Akademiet – hvor vi tilbyder kompetencegivende uddannelser til vores medarbejdere og ledere.

Når du har afsluttet din handelsuddannelse i Bygma tilbyder vi dig Bygma Sales Excellence uddannelsen, som sætter fokus på din personlige udvikling og videreudvikling af dit talent i salget. Hvis du herefter har evner og ambitionerne kan du blive salgschef eller butikschef, hvor du vil komme på vores anerkendte Salgslederuddannelse, som vil styrke og udvikle dig som leder i Bygma.

Praktikophold i udlandet

Som salgstrainee i Bygma kan du få mulighed for at komme to uger i praktik i Bygma Island eller Bygma Sverige. Du vil bo i Reykjavik eller Stockholm og arbejde i to forskellige forretninger.

Formålet med praktikken er at stifte bekendtskab med andre kulturer og andre måder at drive forretning på. Der vil også være tid til at opleve de to storbyer som turist.

Vores tidligere salgstrainee Morten Freund fortæller her om sin tur til Reykjavik.

STARTEN PÅ NOGET STORT

Drømmer du om en alsidig og spændende karriere, så søg ind som salgstrainee i Bygma.

Ansøg nu

STARTEN PÅ NOGET STORT

BLIV SALGSTRAINEE

Se Filmen

STARTEN PÅ NOGET STORT

Drømmer du om en alsidig og spændende karriere, så søg ind som salgstrainee i Bygma.

Ansøg nu

Mød 4 tidligere salgstrainees

Her kan du læse mere om fire tidligere salgstrainees, som i dag er fastansat som sælger og er i gang med Bygma Sales Excellence uddannelsen – en spændende overbygning til handelsuddannelsen.

“Uddannelse giver mig mulighed for at bidrage til butikkens vækst og min egen udvikling”

Navn: Kasper Andersen
Titel: Sælger, proff trælast
Afdeling: Bygma Næstved
Uddannelse: Handelsassistent inden for btb
Uddannelsessted: Bygma/Business College Syd
Alder: 32
Ansat i Bygma siden: 2019

Hvorfor valgte du at tage en handelsuddannelse?
Jeg blev udlært tømrer i 2010, og ca. 5 år senere begyndte jeg at arbejde i trælastbranchen. Jeg havde en masse god viden fra byggepladsen, som jeg kunne bruge i hverdagen i trælasten. Derfor synes jeg, at det gav god mening at tage en handelsuddannelse for at blive endnu bedre til at servicere kunderne.
Hvorfor har du valgt at arbejde i Bygma?
Jeg havde hørt meget godt om Bygma via mit arbejde i branchen.
Hvad består dit job i?
Mine primære opgaver er tilbudsgivning og ordrehåndtering.
Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?
Vi har et stærkt team med en god holdånd. Jeg er glad for en dagligdag med gode kollegaer og kontakten til mange forskellige kunder.
Hvad forventer du at få ud af Sales Excellence-uddannelsen?
Jeg arbejder i Bygma Næstved; en forretning der vækster flot. Jeg søgte ind på salgstrainee-uddannelsen for at få nogle gode værktøjer, så jeg kan bidrage både til butikkens vækst og min egen udvikling.
Hvordan ser du din arbejdsmæssige fremtid (fx om 5 år)?
Når jeg har afsluttet min Sales Excellence-uddannelse, så håber jeg at ny viden og nye værktøjer derfra kan hjælpe mig i min hverdag i Bygma.
Hvad laver du i din fritid?
Jeg bruger min fritid sammen med min kone og to børn. Vi købte for to år siden en gård, så der går en del tid med forskellige projekter der.

Jeg får konkrete værktøjer og grobund for relationer

Navn: Mikkel Fischer
Titel: Sælger, trælast
Afdeling: Bygma Århus
Uddannelse: STK, handelsassistent inden for B2B og HD Del 1
Uddannelsessted: Bygma/Business College Syd
Alder: 26
Ansat i Bygma siden: 2016

Hvorfor valgte du at tage en handelsuddannelse?
Efter endt gymnasietid og et sabbatår ville jeg have en uddannelse, og her faldt valget på Bygma. Uddannelsen lød meget alsidig, da der var mulighed for at arbejde med mennesker, salg og service.
Hvorfor har du valgt at arbejde i Bygma?
Jeg søgte job i Bygma, da det var den forretning, jeg havde mest kendskab til og der hvor de tilbød mig en læreplads.
Hvad består dit job i?
Jeg har til opgave at servicere kunder inden for forskellige håndværkerfag, hvor det at skabe relationer til kunderne er en stor del af arbejdet. Desuden består jobbet i at sælge byggematerialer og udarbejde tilbud. Arbejdet er meget ”hands on”, og der er god udfordring i at indgå aftaler, der er en god forretning både for kunden og for Bygma.
Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?
Arbejdet er meget bredt og dagligdagen er fyldt med udfordringer, som gør, at dagene ikke ligner hinanden. Jeg kan godt lide at havde mange bolde i luften, at sparre med kollegaer om spændende projekter, skabe relationer til leverandørerne og ikke mindst til kunderne.
Hvad forventer du at få ud af Sales Excellence-uddannelsen?
I Bygma har vi salg og service som omdrejningspunkt. Begge dele vil jeg gerne blive endnu bedre til i min dagligdag, omend jeg synes, at alle moduler ser spændende ud. Jeg tænker, at denne uddannelse vil give mig konkrete værktøjer og skabe grobund for relationer, som jeg kan bygge videre på hjemme i forretningen.
Hvordan ser du din arbejdsmæssige fremtid (fx om 5 år)?
Om 5 år ser jeg stadig mig selv i Bygma og er helt sikker på, at jeg har udviklet mig gennem årerne til at præstere på et højere niveau og tage mere ansvar i den daglige drift.
Hvad laver du i din fritid?
I min fritid er jeg sammen med min familie og venner. Jeg er i gang med 2. semester på HD Del 2 på aftenskole. Jeg går på jagt og løber ture.

“Jeg får styrket mine kompetencer og bliver bedre til salg”

Navn: Mohammed Al-buraihi
Titel: Sælger, proff-center
Afdeling: Bygma Esbjerg
Uddannelse: Handelsassistent inden for btb
Uddannelsessted: Davidsen/ Handelsfagskole Odder
Alder: 26
Ansat i Bygma siden: 2018


Hvorfor valgte du at tage en handelsuddannelse?

Oprindelig drømte jeg om at blive selvstændig. Men først ville jeg lære så meget som muligt om salg, indkøb og logistik, og det fik jeg god mulighed for på uddannelsen. Drømmen kilder stadig lidt, men jeg er blevet meget glad for denne branche.
Hvorfor har du valgt at arbejde i Bygma?
Jeg valgte Bygma, fordi jeg her får mulighed for at arbejde med professionelle håndværkskunder. Sloganet ’Ikke for amatører’ taler lige til det, jeg gerne vil arbejde med, og giver mig god mulighed for relationsskabende salg. Desuden bliver jeg udfordret på daglig basis.
Hvad består dit job i?
Jeg startede i trælasten, fordi det er det, jeg oprindelig er uddannet til. Men for nylig fik jeg mulighed for at blive overflyttet til butikken. Det sagde jeg ja tak til, da jeg gerne vil have så bred en viden som muligt. Her beregner jeg tilbud til licitationer, som er store udbudssager. Jeg bestiller varer hver morgen og tjekker op på logistikken. Og så betjener jeg både egne faste kunder, og de kunder der kommer ind via ekspeditionen.
Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?
Jeg har et arbejde, der er virkelig alsidigt. Udover at være sælger, har jeg fornøjelsen af at være bæredygtighedsambassadør- og spydspids. På den måde har jeg en rolle i at være med til at drive den bæredygtige udvikling i Bygma. Det forpligter, men er også rigtigt spændende.
Hvad forventer du at få ud af Sales Excellence-uddannelsen?
Jeg kan allerede nu se, at jeg får større indblik i mine egne kompetencer. Min forventning er, at jeg får styrket mine stærke sider, og lærer at håndtere de knapt så stærke, samtidig med at jeg får tilført nyttig viden om salg og præsentation.
Hvordan ser du din arbejdsmæssige fremtid (fx om 5 år)?
Jeg kan godt se mig selv fortsætte med det jeg laver nu, så jeg kan fint se en fremtid i Bygma.  Først vil jeg gerne lære så meget som muligt om butikssalg, og så håber jeg, at jeg med tiden kan blive ekstern sælger.
Hvad laver du i din fritid?
Jeg spiller lidt fodbold. Sammen med min kæreste har jeg købt et gammelt hus, som jeg selv renoverer, så det går der rigtig megen tid med. Og så driver jeg en ’loge’ for ca. 14 gamle barndomsvenner, som har til formål at pleje relationerne og bruge hinanden i vores respektive erhverv.

Jeg har store ambitioner og vil være en endnu dygtigere sælger

Navn:  Louise Andersen
Titel:   Sælger, proff-center
Afdeling: Bygma Hillerød
Uddannelse: Handelsassistent inden for btb
Uddannelsessted: Bygma/ Business College Syd
Alder: 22 år
Ansat i Bygma siden: 2018

Hvorfor valgte du at tage en handelsuddannelse?
Jeg valgte at tage handelsuddannelsen, fordi jeg altid har elsket at arbejde med mennesker. Jeg syntes at b2b salg lød rigtigt spændende og gav mig gode muligheder for at bygge en karriere.
Hvorfor har du valgt at arbejde i Bygma?
Jeg valgte at søge elevplads i Bygma tilbage i 2018. Mit valg blev baseret på Bygmas interesse for elever og muligheder for udvikling. Bygma tilbyder sine elever en stærk uddannelse inden for salg bl.a. med en ekstra eksamen på akademiniveau, i faget ’grundlæggende salg og salgspsykologi’. Koncernen ser en fremtid for sine elever og det var vigtigt for en som mig, med masser af ambitioner.
Hvad består dit job i?
Mit job består hovedsageligt i at danne gode relationer til nuværende og nye kunder. Jeg udarbejder tilbud, ordrer og servicerer kunderne, så de får den hjælp, de har brug for. Derudover er det mit job at vejlede kunderne og finde de rette produkter til behovet.
Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?
Der er ikke to dage der er ens. Alle dage er vidt forskellige og man lærer noget nyt hver dag. Jeg bliver motiveret af at lære noget nyt og at være i konstant udvikling fagligt såvel som personligt. Der er frihed til at lære, udvikle sig, arbejde for mere ansvar og blive en dygtigere sælger hele tiden.
Hvad forventer du at få ud af Sales Excellence-uddannelsen?
Jeg forventer at udvikle mig personligt og fagligt. Jeg forventer også, at jeg ved hjælp af værktøjer, bliver en endnu dygtigere og stærkere sælger og så ser jeg frem til, at danne mig et større netværk og sparre med mine kollegaer fra andre forretninger.
Hvordan ser du din arbejdsmæssige fremtid (fx om 5 år)?
Jeg ser mig selv være en endnu dygtigere sælger. Jeg har altid haft store ambitioner, så ved hjælp af Bygma Sales Excellence-uddannelsen håber jeg på, at udvikle mig endnu mere. Jeg bliver motiveret af, at være med til at udvikle butikken og koncernen, så jeg håber på at blive tilbudt mere uddannelse i koncernen i fremtiden.
Hvad laver du i din fritid?
I min fritid spiller jeg fodbold. Derudover tilbringer jeg min tid med min kæreste, venner og familie. Jeg er et socialt menneske og har det bedst hvis jeg foretager mig noget det meste af tiden. Jeg er derfor også i fuld gang med at renovere rækkehus med min kæreste.